miércoles, 30 de diciembre de 2009

COED

Jornades del 5 al 9 d'octubre:

Descripció:

Al llarg d'aquests dies hem tractat la importància de la llengua i en general del llenguatge oral i escrit.Vam poder constatar la importància de tenir un bon nivell de la llengua a l'hora de ser mestres.Hi ha molts aspectes com la fluïdesa, el to, el ritme... que moltes vegades no tenim presents i que tenen una gran importància en dita professió.

Reflexió:

En aquestes sessions he pogut constatar la importància de la llengua en el dia a dia de les persones. És important que ens impliquem al màxim amb les qüestions ortogràfiques i gramaticals.

Aprofundiment:

Per tal d'aprofundir m'agradaria dir que alguns dels mètodes que ens poden ajudar en la millora de la llengua són els llibres.La lectura és se'ns dubte la millor manera per poder guanyar vocabulari,fluïdesa i riquesa gramatical.

lunes, 28 de diciembre de 2009

COED

Jornada del 21 de desembre:

Últim dia de classe amb exposicions del territori i entrega de les autoavaluacions.

sábado, 26 de diciembre de 2009

COED

Jornada de l'11 de desembre:

Descripció:

Finalització de les recitacions de tots els companys i dels respectius debats.

Reflexió:

Vaig aprendre molt escoltant els debats dels meus companys, va resultar molt entretingut veure com cada grup es gestionava el temps i els recursos per tal d'assolir un objectiu comú, l'èxit i la satisfacció del públic.

Aprofundiment:

En el meu cas, amb el meu grup ens vem centrar el tema en el nou calendari escolar. Gràcies a aquest treball vaig poder aprofundir en un tema de pura actualitat i que es de gran interès.

jueves, 10 de diciembre de 2009

COED

Jornades del 23 al 27 de novembre:

Descripció:

Inici de les exposicions del treball per parelles del territori. Consistia en basar-se en una comunitat, comarca... en un territori que ens intresses i posar en pràctica allò après en aquest mòdul. Les exposicions duraven entre 5 i 6 minuts i incloïen mitjans de suport, la majoria es va centrar en power point.

Reflexió:

Va resultar ser un treball força complert, ja que apreniem aspectes que no coneixíem i a més posavem en pràctica allò que havíem après a l'assignatura d'en Xavier.

Aprofundiment:

Jo vaig realitzar el meu treball amb la Cristina Sansalvadó i vem tractar el tema de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat. Ho vem considerar interessant, ja que molta gent desconeix la importància mundial d'aquest petit indret de Catalunya i crèiem que podia ser interessant el fet de compartir-ho amb els nostres companys.

domingo, 22 de noviembre de 2009

SETMANA D'ACTIVITATS EXTRAORDINÀRIES

Activitat 1:Conferència fer de mestre.

Aquesta conferència va córrer a mans d'Eulàlia Bosch, la qual ens va convidar a reflexionar sobre el concepte fer de mestre. Segons la seva opinió, aquest hauria de ser el títol de tot el que farem. Ens parla de l'ofici relacionant-lo amb tota la població i enmarcant-lo en una ciutat. Sovint, quan pensem en la paraula mestre ens venen al cap els infants, però hem d'anar més enllà i fixar-nos en els detalls. Hem de pensar en els infants que creixen, des d'una relació dinàmica en la qual nosaltres també creixem amb ells. Estan davant nostre per créixer i nosaltres intervenim en aquest creixement. Ens introdueix un aspecte important: l'infant com a estranger, ja que s'ha d'acostumar a una forma de vida que no ha vist mai, ho té tot per fer.
La docència els ajuda a ser algú aquí. En aquesta situació, pren una gran importància la ciutat on viu, creix i es fa gran. En aquest cas tots fem de mestres de tots.
Apendre a viure a la teva ciutat,és apendre a viure a qualsevol ciutat. Si una persona no aconsegueix arrelar on ha nascut no ho podrà fer enlloc.
És per això, que fer de mestre té gran importància, ja que tots els infants passaran per l'escola. El nostre paper consisteix a ajudar-los en la seva pròpia singularitat, vitalitat i força extraordinària davant nostre. Cal que com a mestres siguem capaços de transmetre la confiança que hom sent quan l'acompanyen.
Un aspecte clau que va tractar l'Eulàlia és el fet que en els mapes no apareguin les escoles. Això ha canviat gràcies al Pla Cerdà, en alguns dels seus mapes ja apareixen escoles i centres culturals. És important tenir-ho en compte, ja que ja és hora que l'educació passi a primera plana.
Seguint en la importància de que un mestre conegui la seva ciutat per servir de guia i companyia pels infants que creixen. l'aliment del coneixement és fora i cal sortir a buscar-lo i conèixer els recursos de la nostra ciutat, l'escola és el lloc on hem de tornar i incorporar allò que ens ha sorprès fora.
Partim de la base que els nens són curiosos per necessitat i per tant cal alimentar aquesta curiositat i fer-los forts davant les adversitats.
El gran aliat dels mestres són les arts, perquè és on cultivem la nostra curiositat. Les arts generen el plaer de la observació i la contemplació, obren la porta al coneixement. Cal voler ser savi, no es pot ser ensenyant si no es vol ser savi. Cal posar l'accent en el coneixement. Per tant, la didàctica apareix com a necessaria quan hi ha el desitj de voler entendre. Cal tenir passió pel coneixement per poder ajudar a cada nen a saber quin és el seu lloc.

Activitat 2:Conferència La web 2.0 i l'educació al cibernàrium.

El cibernàrium es situa al Parc Tecnològic de Barcelona. És un centre d'alfabetització digital que ofereix un primer contacte amb les noves tecnologies per tal d'evitar caure en la fractura digital.Es centren en la formació i divulgació de les noves tecnologies amb una xarxa d'equipaments totalment públics i gratuits.
L'objectiu que persegueixen és posar a l'abast de les persones l'accés a les TIC i ensenyar com utilitzar-les des del concepte més bàsic fins al més complex.
El seu model formatiu es distribueix en càpsules de curta durada i amb gran flexibilitat horària. Disposen de dos programes d'activitats amb més de 82 activitats diferents, les quals s'actualitzen cada trimestre.
Trobo que el paper d'aquest centre té gran importància per fomentar entre la població la divulgació tecnològica.
Un cop ens van introduir el centre, van donar lloc a la realització d'un test per valorar els coneixements globals que tenia el grup. Tot seguit vem fer un recorregut per la història de l'escola i la tecnologia, vem veure un vídeo que tractava sobre les dades de la xarxa i finalment es va fer un debat sobre l'importància i l'ús de les TIC.
Personalment, trobo que la tasca d'aquest centre és molt important, ja que hi ha un gran percentatge de la població que pateix analfabetisme digital i gràcies a centres com el cibernàrium falten les escuses per no estar format.

Activitat 4: Casal d'infants al Raval.

En aquesta visita al centre obert del Raval vem poder extreure molta informació sobre la situació del barri i de tots els seus habitants. Fa trenta anys, la meitat de nens no anaven a escola i el barri patia greus mancances. La població patia pobresa, marginació i manca de recursos.
Aquest centre va ser creat amb l'objectiu de protegir els infants. A partir de l'any 1994 comença a generar-se un canvi pel que fa a la situació del barri i des del centre s'encarreguen de persones que pateixen situacions d'alt risc social i exclusió.
Sota la meva perspectiva, trobo que la importància recau en el treball conjunt amb tot el seguit de professionals i voluntaris que lluiten contra els factors de risc.
El treball que es realitza és conjunt i ha de portar a una única situació, el benestar i l'equilibri de l'infant.
Un dels aspectes que em va cridar l'atenció va ser el fet d'implicar-se al màxim fins al punt en que es realitzen cursos i es donen pautes a les mares per tal que treguin tot el seu potencial per tirar endevant. Aquest fet el trobu essencial a l'hora de buscar la millora en la vida social de l'infant. Se'ns dubte donar eines per tal que els pares transformin l'entorn on creixerà el nen.
Com a mestres el que hem de tenir present és la transformació social. Les exclusions comencen a l'escola i ningú vol ser exclòs, és per això que cal treballar en la diversitat, aprendre a tractar-la, ja que aquesta és ´la millor eina per aprendre.

Activitat 6: Museu de la Ciència i la Tècnica.

http://www.mnactec.cat/

miércoles, 18 de noviembre de 2009

COED

Jornada del 13 de novembre:

Descripció:

En aquesta sessió vem continuar amb les recitacions i vem començar amb les exposicions dels debats.

Reflexió:

Cada cop trobem recitacions amb més qualitat, els nervis són presents, però les ganes de superació són més evidents.

COED

Jorndes del 2 al 6 de novembre:

Descripció:

Comencen les exposicions de les diferents descripcions. Cada exposició té una durada de dos minuts i va acompanyada de fotografies que donen suport a l'exposició.
A partir del dia sis es dóna pas a l'inici de les recitcions de poemes, contes, rondalles...

Reflexió:

Trobo que el fet de recitar dóna molta riquesa a l'assignatura, ja que tots vem aprendre de tots i vem fer un salt cap a la nostra cultura.

Aprofundiment:

En el meu cas, vaig decantar-me per un conte del llibre "Contes per telèfon" d'en Gianny Rodari, ja que guardo molt bons rècors sobre aquest llibre i sobre els contes que el composen.
En un primer moment em van traïr els meus nervis, però en una segona oportunitat vaig intentar donar el millor de la meva persona.

domingo, 15 de noviembre de 2009

Anàlisi d'un anunci



-Aquest anunci ens transmet com a partir de petites coses podem arribar a crear d'altres ben majestuoses, en aquest cas tot un cotxe.
-Pel que fa als aspectes formals s'observa un decorat simple, tot succeeix a l'interior d'una gran sala. Els materials que s'utilitzen son les cordes de fil amb les quals els protagonistes creen la figura de l'automòbil. La música de fons és pausada, tranquila i relaxant.
-Els personatges que apareixen en aquest anunci transmeten la força del treball en grup i el resultat d'aquest.
-Personalment,he triat aquest anunci, ja que m'apassionen els cotxes i aquest em va cridar l'atenció per la manera amb la qual ho han representat. Trobo que la idea més destacada d'aquest anunci és que a partir de l'esforç col·lectiu es poden extreure molt bons fruits.

miércoles, 11 de noviembre de 2009

COED

Jorndes del 26 al 30 d'octubre:

Descripció:

En aquests dies hem tractat el tema de les descripcions i per poder posar-ho en pràctica vem haver de triar un company i descriure'l. La descripció havia de durar 2 minuts i calia explicar el procés que havíem seguit a l'hora de reaitzar-la. En el meu cas vaig triar a l'Àlex i vaig intentar realitzar una descripció que s'allunyés d'allò comú. Per això vaig decidir fer-la en un format de recepta de cuina per tal de donar un to original a la meva creació.
A part de la descripció vem llegir el llibre "Com parlar bé en públic", del qual vem realitzar un treball.

Reflexió:

Realitzar la descripció d'un company va ser una bona tàctica per conèixer millor a les persones.Va ser una activitat distesa i entretinguda. El fet de lleguir el llibre també va resultar positiu, ja que tot i que el que deia era ben sabut per tots, moltes vegades no ho acabem de fer del tot correcte.

Aprofundimet:

Trobo que el fet de parlar bé davant d'un públic en concret és quelcom que es porta dins. Se'ns dubte crec que es pot entrenar i millorar, però sempre jugarà un paper importantíssim el tarannà de cada persona. Una persona extrovrtida trobo que tindrà menys dificultat a l'hora de realitzar un diuscurs que no pas algú tímid. Aixì que trobo que un llibre pot ser útil, però no pas suficient.

miércoles, 4 de noviembre de 2009

COED

Jornades del 19 al 23 d'octubre:

Descripció:

Al llarg d'aquestes sessions podem destacar diferents moments importants com per exemple la recitció d'un poema de Miquel Martí i Pol per part de la Lluïsa. A part d'això, vam veure un vídeo sobre un debat entre dues universitats. El tema que tractaven era el preu excssiu de la vivenda.

Reflexió:

Va resultar molt interessant per dos motius: en primer lloc perquè posteriorment nosaltres havíem de fer un debat i ens servia de guia o model, i en segon lloc, perquè el tema que tractava el debat era d'allò més actual i molts dels assistents es podien sentir identificats. A part queda constatada la importància d'un bon debat, d'aquell on s'exosen amb claredat i fermesa els arguments, però on no hi ha lloc per la falta de respecte i educació.

Aprofundiment:

El que crida més l'atenció és la bona organització que s'obseva en el debat.

martes, 3 de noviembre de 2009

martes, 27 de octubre de 2009

domingo, 25 de octubre de 2009

QUI ÉS ELL?






  • Recepta d’un bon amic:

    Ingredients necessaris:

    30g. De bondat.
    50g. De generositat.
    20g. D’humor.
    35g. De simpatia.
    100% persona.

    Així és l’Àlex, un noi extrovertit, alegre, divertit i simplement únic.
    Una persona fidel a les seves amistats, generós i sensible.
    No fa gaire que ens coneixem, però aquests són alguns dels trets que queden al descobert.
    Considero que és una persona natural, actua en funció de les seves necessitats i aquest fet el fa especial.
    Té una cura especial amb tots aquells que l’envolten i sempre té un somriure als llavis que fa que tot sembli més senzill.
    Resulta molt agradable mantenir una conversa amb ell, ja que té un gran sentit d’escolta i comprensió.
    Xerraire i descarat, no l’importa el que diguin els altres, simplement és ell 100% ÀLEX!


Espero poder conèixer cada dia més a l’Àlex i poder seguir compartint amb tots vosaltres la sort de conèixer algú com ell.

lunes, 5 de octubre de 2009





Hola a tots/es!Aquesta és la meva foto modificada. Per aconseguir aquest efecte he utilitzat el programa picnik. He canviat la il.luminació de la imatge, he aplicat blanc i negre en alguness zones i he afegit una petita icona.



La mida de la imatge és de 68449 bytes i 604x453 píxels.

sábado, 19 de septiembre de 2009

Les TIC a la meva vida.

Les Noves Tecnologies són un gran avenç social que ens aporten grans canvis, tot i això, no en sóc una gran aficionada. El que més utilitzo dia a dia és el mòbil, l'ordinador i la TV.
Cada cop s'han fet més necessàries per raons socials.
Aquest fet es veu clarament reflectit en els diferents àmbits de l'educació, ja que cada cop s'usen més recursos tecnològics que serveixen de gran suport als professionals en aquest sector.
Quan jo era petita no recordo que a les aules els infants tinguessim ordinadors ni grans recursos audio-visuals.
Actualment, si donem una volta per diferents centres educatius veurem que en moltes aules els infants de P3 disposen d'un ordinador on juntament amb l'educadora comencen a treballar aspectes com la motricitat fina.
Resulta molt interessant veure com les noves tecnologies ja formen part d'una societat cada cop més informatitzada.